Asset 3 svg-next-arr svg-prev-arr

Nastavitve piškotkov na tej strani so nastavljene na 'dovoli piškotke' zato da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo. Prosimo sprejmite piškotke da lahko nadaljujete na stran.

Splošni pogoji & politika zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja

 

VELJAVNOST CEN

Cene veljajo na dan naročila po veljavnem ceniku www.luminus-trgovina.si. Vse cene na spletni trgovini so v EUR in navedene brez ter z vključenim 22% DDV. Navedene cene v spletni trgovini veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in trgovini. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

 

DOSTAVA IN STROŠKI

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Čas dostave za artikle, ki so na zalogi znaša praviloma 1 - 3 delovne dni. Spletna naročila prejeta do 12. ure bodo praviloma na pošti še istega dne. Strošek pošiljanja se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Dostavo kupec plača ob plačilu blaga. Za vse pošiljke, ne glede na težo in velikost, katera skupna vrednost znaša 300€ z DDV je poštnina brezplačna (velja za pošiljke v Sloveniji).

Ob prejemu pošiljke takoj preverite:

  • celovitost pošiljke
  • morebitne poškodbe

Tovrstne reklamacije morate prijaviti dostavni službi, ki vam je blago dostavila najkasneje v roku 24 ur. Vidne poškodbe paketa javite dostavni službi takoj ob prevzemu.

 

DOBAVNI ROKI

Artikli, ki so na zalogi so običajno dostavljeni že naslednji delovni dan oziroma v roku 1-3 delovnih dni. Nekateri artikli so na zalogi pri dobavitelju, kjer so dobavni roki različni in so odvisni glede na lokacijo dobavitelja (pri vsakem artiklu so razvidni približni roki dobave). Artikli, ki niso na zalogi se lahko dobavijo po dogovoru s kupcem (dobava po naročilu).

 

NAČIN PLAČILA

Kupec lahko plača blago:

  • po sistemu PayPal
  • z gotovino ob prevzemu
  • po predračunu
  • preko bančnega nakazila z odloženim plačilom (velja za določena podjetja)

 

Politika zasebnosti

Danes je pravica do zasebnosti ena izmed najbolj pomembnih človekovih pravic. 25. maja 2018 sta Evropski parlament in Evropski svet sprejela imenovano Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Uredba velja za vsa podjetja in upravljalce v državah članice Evropske unije, ki razpolagajo in obdelujejo osebne podatke.

V podjetju Luminus d.o.o. spoštujemo zasebnost naših strank in z njihovimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo ter skladno z veljavnimi predpisi. Prav tako se zavezujemo, da podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam oziroma jih uporabljali v druge namene. Pridružujemo si pravico uporabe Vaših osebnih podatkov izključno za uspešno izvajanje storitve dostave in obveščanje o novostih v naši spletni trgovini. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Dostop do teh podatkov je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom.

 

VAŠA PRIVOLITEV ZA ZBIRANJE IN OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV:

Z nakupom v naši spletni trgovini www.luminus-trgovina.si in s strinjanjem s splošnimi določili, soglašate s tem, da se vaši osebni podatki uvrstijo v seznam uporabnikov ter, da se strinjate z uporabo vaših podatkov izključno za uspešno izvajanje storitve dostave. Prav tako se lahko vsak posameznik pri registraciji sam odloči (poda privolitev), z kakšno vrsto obdelave osebnih podatkov še soglaša.

Vsak posameznik lahko dostopa do svoji osebnih podatkov in danimi privolitvami na naši spletni strani www.luminus-trgovina.si . Svoje osebne podatke in dane privolitve lahko posameznik kadarkoli ureja, dopolni, ali izbriše. To stori na našem portalu ali pisno preko pošte, kjer mora posameznik jasno izraziti svojo željo katero bomo brezpogojno upoštevali.

 

PIŠKOTKI

Trgovec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.