Asset 3 svg-next-arr svg-prev-arr

Nastavitve piškotkov na tej strani so nastavljene na 'dovoli piškotke' zato da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo. Prosimo sprejmite piškotke da lahko nadaljujete na stran.

Hahnemuehle mednarodni fotografski natečaj

2nd Apr 2019

Hahnemuehle mednarodni fotografski natečaj

Hahnemuehle predstavlja svoj prvi mednarodni fotografski natečaj za študente. Iščejo nadarjene, ki želijo svoje fotografije predstaviti v najboljši podobi. Torej izkoristite priložnost in natisnite svoje fotografije na Hahnemuehle papir ter jih predstavite mednarodni žiriji. Imate možnost, da oddate serijo petih fotografij in se udeležite fotografskega natečaja ne glede na vaš slog in fokus.


KDAJ

Natečaj poteka od 1. marca do 30. aprila 2019.na spletnem portalu: https://www.hahnemuehle.com/en/digital-fineart/student-photo-competition.html


SODELOVANJE

Sodelovanje je enostavno. Uporabite portal za nalaganje, naložite svoje fotografije in izpolnite vse potrebne informacije. Potrebni podatki: vaše ime, datum rojstva, naslov, naslov in opis koncepta vaše serije in seveda fotografije! Sprejmite splošne pogoje o sodelovanju, kar je pogoj za sodelovanje na mednarodnem foto natečaju. Vaša serija bo vidna samo žiriji. Sodelovanje je možno le prek portala za prenos.


KAKO POTEKA NATEČAJ

Natečaj je namenjen samo študentom fotografije in je sestavljen iz dveh krogov. V prvem krogu žirija izbere 50 finalistov iz vseh spletnih vnosov. V drugem in zadnjem krogu bo 50 finalistov oddalo svojo serijo fotografij, natisnjeno na papirju Hahnemühle.Da bi bilo lažje izbrati papir, bo vsak finalist prejel po en komplet vseh vzorčnih paketov zbirke Hahnemühle Digital FineArt in en komplet vzorčnega paketa Hahnemühle Photo. To pomeni, da ima vsak udeleženec v zadnjem krogu priložnost, da izbere papir, ki najbolj ustreza njegovi fotografski seriji. Vsak finalist bo nato dobil škatlo s 25 listi v formatu A3+ izbranega papirja za tiskanje in poslal svojo serijo fotografij žiriji za končno presojo.


NAGRADE

Trije najboljši finalisti bodo prejeli denarno nagrado v višini 1.500 EUR za prvo mesto, 1.000 EUR za drugo mesto in 500 EUR za tretje mesto. Denarna nagrada je namenjena nadaljnjemu spodbujanju in finančni podpori vašega fotografskega dela.

Kot poseben poudarek bo zmagovalna serija fotografij prikazana na sejmu Hahnemühle na Photokini 2020 in bo šest tednov razstavljena v galeriji „Eisfabrik“ v Hannovru (Nemčija).


ŽIRIJA

Za študentski fotografski natečaj so sestavili mednarodno priznano žirijo, ki bo vaše fotografije ocenjevala s strokovnega vidika. Žirija, sestavljena iz fotografov, fotografskih novinarjev, kuratorjev, galeristov in drugih izkušenih strokovnjakov za fotografsko industrijo, bo ocenila vaše fotografije po naslednjih merilih:

  • umetniška kakovost - kompozicija, ustvarjalnost in vizualna prepričljivost
  • tehnična kakovost - tehnično / praktično izvajanje
  • kakovost vsebine - skladnost konceptov in vizualna izvedba